Veelgestelde vragen

Laserontharing

Hoe werkt laserontharing?
Les poils contiennent de la mélanine, ce qui leur donne leur couleur. Le laser émet une lumière pure qui est absorbée par la mélanine et transformée en chaleur. Cette énergie est alors transmise aux cellules responsables de la croissance du poil pour les détruire, et ainsi les empêcher de repousser.

Wat zijn de voordelen van permanente ontharing?
Laserontharing is zonder twijfel de meest efficiënte vorm van epilatie. Reeds een paar dagen na de eerste sessie zie je een sterke vermindering van de beharing, en na gemiddeld 8 sessies wordt het eindresultaat bekomen. Dit betekent dus een belangrijke tijd- en geldbesparing! Bovendien is het ook de meest comfortabele manier van epileren. Ook leuk meegenomen: de kwaliteit van je huid verbetert. Je zal geen last meer hebben van ingroeiende haartjes, huidirritaties of ontstekingen en ze zal zijdezacht aanvoelen.
Is laserontharing definitief?
De resultaten van permanente laserontharing zijn zonder meer indrukwekkend, Het overgrote merendeel van onze klanten vindt dit dan ook een erg bevredigende ervaring. Hoewel deze techniek werd erkend als de meest efficiënte ontharingsmethode, kan het geen totale ontharing garanderen. De resterende haartjes zullen dunner, fijner en pigmentloos zijn. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere jouw huid- en haarkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Daarnaast spelen hormonen (pubertijd of menopauze) én medicatie ook een grote rol. Laserontharing kan het ontstaan van nieuwe haarzakjes als gevolg van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onbalans) niet voorkomen. In dit geval worden opvolgsessies gepland.
HOE LANG DUURT EEN SESSIE?
Door de efficiëntie van onze lasers gaat dit snel. Afhankelijk van uw beharing en de grootte van de te behandelen zone kan een sessie tussen een tiental minuten tot een uur duren.
HOEVEEL SESSIES HEB JE NODIG?
Haargroei doorloopt drie fasen. Een laserbehandeling heeft enkel invloed op de haren die zich in de actieve groeifase bevinden. Tijdens de overgangs- en de rustfase zijn het haar en de haarfollikel niet langer met elkaar verbonden. De laser heeft dus geen effect tijdens deze laatste twee fasen. Aangezien niet alle haren in de behandelde zone zich tegelijkertijd in de actieve fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere sessies (gemiddeld 8) in te plannen voor een optimaal resultaat. Daarnaast wordt het aantal sessies sterk bepaald door onder andere de kleur, de dikte van de haartjes, het aantal haartje per huidoppervlak, je huidskleur, en de zone die je wil epileren. Ook hormonen (pubertijd of menopauze) én medicatie spelen ook een grote rol. Tijdens het eerste gratis consult bekijken onze laseristes de haalbaarheid van de behandeling en nemen ze de tijd om u te informeren over alle aspecten van de behandeling.
IS HET PIJNLIJK?
Dit is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Onze lasers zijn uitgerust met een “chilltip” De top van de laser die in aanraking komt met de huid wordt permanent tot -8°C gekoeld waardoor de ontharing op de meest effectieve en comfortabele manier gebeurt. Bovendien zal onze laseriste het toestel op jouw individuele noden naar efficiëntie en comfort afstellen. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos en is, in tegenstelling tot andere behandelingen of lasers, geen verdovende crème nodig. Eén ding is zeker: ontharen met onze laser is minder pijnlijk dan waxen of harsen, elektrisch epileren of IPL (pulserend licht).
KUNNEN ALLE DELEN VAN HET LICHAAM WORDEN BEHANDELD?
De meeste delen van het lichaam kunnen worden behandeld. Uitzondering is de onderkant van de wenkbrauw - vanwege de nabijheid van het oog - en getatoeëerde zones.
ZIJN ER CONTRA-INDICATIES?
Er zijn zeer weinig contra-indicaties. De meest voorkomende zijn het nemen van fotosensibiliserende producten, zwangerschap en borstvoeding. Om risico's uit te sluiten overloopt onze laseriste uw medische voorgeschiedenis tijdens het eerste gratis consult.
WAT DOE JE BEST VOOR JE BEHANDELING?
Gebruik geen wax, pincet of elektrische epilator gedurende 30 dagen voor uw sessie. Kom met een geschoren (de dag ervoor) en schone huid naar de sessies, zonder make-up of deodorant. Het is raadzaam om de dagen voorafgaand aan de behandeling zonnebaden en zelfbruinende crèmes te vermijden.
EN WAT DOE JE NA DE BEHANDELING?
Uw huid kan op de behandelde zone na de behandeling rood en licht gezwollen zijn (tot 48 uur voor de meest gevoelige huid). Behandel dit als zonnebrand: - Breng twee keer per dag een vochtinbrengende crème aan totdat de roodheid verdwijnt. - Bescherm de behandelde zone minimaal 2 dagen tegen Uv-stralen ( zonnecrème factor 50, kleding…). Na enkele dagen zie je de behandelde haartjes teruggroeien … en geleidelijk uitvallen.
Epilation laser
Epilation laser

Anti-aging

Stimuleer, revitaliseer en regenereer je huid.

Méso Laser est un traitement innovant qui combine la photothérapie laser avec des flacons de principes actifs, ce qui permet d’obtenir une peau plus saine et d’apparence plus jeune. Lorsque votre peau commence à montrer des signes de fatigue, lorsque les rides et les lignes d’expression commencent à s’installer sur votre visage, votre peau a besoin d’un peu d’énergie pour stimuler naturellement le collagène et l’élastine.

HOE WERKT HET?
De laser genereert een significante biosimulatie van de belangrijkste energiemolecule van de cel (ATP), waardoor de natuurlijke regeneratieprocessen worden versterkt. MESOLASER combineert deze behandeling met actieve ingrediënten (anti-aging, hyaluronzuur en vitaminen) om je huid van voedingsstoffen te voorzien.
HOEVEEL SESSIES HEB JE NODIG?
Dit is afhankelijk van het verwachte resultaat en de initiële conditie van de huid. Idealiter volg je 5 sessies. Maar de laseriste zal je medische voorgeschiedenis met je bespreken om je behandeling te personaliseren om het best mogelijke resultaten te verkrijgen.
HOE LANG DUURT EEN SESSIE?
Tussen 40 tot 60 minuten, afhankelijk van de conditie van de huid en de te behandelen zones.
ZIJN ER CONTRA-INDICATIES?
Er zijn er maar heel weinig. De meest voorkomende betreffen het innemen van fotosensibiliserende medicatie, zwangerschap en borstvoeding. De laseriste overloopt je medische voorgeschiedenis met jou om deze uit te sluiten.

Heeft u nog een vraag?

Contacteer ons

Heeft u nog
een vraag?

We geven je graag advies en beantwoorden al je vragen

Contacteer ons

Wenst u
te starten?

Boek je afspraak online of kom langs in één van onze partnercentra

Afspraak maken